Van de Looi: "We hebben weer eens lekker getraind"

4 december 2015, 19:35

FC Groningen-coach Erwin van de Looi is blij met de rustige week die zijn club achter de rug heeft. De equipe uit de Martinistad heeft in de eerste seizoenshelft een druk schema, gezien de deelname aan de Europa League. Daarnaast moet het tijdens interlandonderbrekingen telkens een aantal spelers missen. Komende zondag gaat FC Groningen op bezoek bij Roda JC Kerkrade.

"We hebben weer eens lekker getraind en hebben aan de tactiek kunnen schaven", zegt Van de Looi op de officiële website van FC Groningen. "We vinden allemaal dat het nog niet sprankelend genoeg is. Dat vind ik, vindt de rest van de technische staf en vinden de spelers. Op tactisch gebied moeten we zorgen dat we andere wapens in handen krijgen. Elke ploeg weet dat er veel gevaar van onze zijkanten komt en bouwt daar de boel dicht."

FC Groningen wil daarom de andere aanvalsmogelijkheden verbeteren. "Daarbij moet je denken aan de afstemming tussen de spits en de 'nummer 10' en ook aan het bijsluiten van middenvelders", aldus Van de Looi. "Het is bovendien lekker dat met Rasmus Lindgren en Mimoun Mahi er weer ervaring en kwaliteit bij komt in de groep. Het gaat in de Eredivisie om de plek die we in mei bezetten op de ranglijst, maar we zijn zeker van plan beter en attractiever te gaan voetballen."

De herstelde Mahi begint op de bank tegen Roda JC. Lindgren hervatte deze week de training, maar is er nog niet bij tegen de Limburgers. Ook Tom Hiariej en Dino Islamovic zijn nog afwezig bij FC Groningen. Van de Looi houdt rekening met een 'opportunistisch' Roda JC. "Ze hebben de afgelopen wedstrijden in wisselende tactiek en samenstelling gespeeld. In balbezit doen ze tamelijk herkenbare dingen. Maar achterin zijn ze de laatste tijd kwetsbaar. En dat na een goede competitiestart. Wij hebben in onze selectie meer kwaliteit, maar zullen weer scherp, fris en goed aan de start moeten verschijnen om de punten binnen te slepen", besluit de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen