Ars legt getuigenis uit: "Oliseh intimideerde mensen"

22 maart 2018 – Aanvaller Sjoerd Ars werd tijdens de arbitragezaak tussen Sunday Oliseh en Fortuna Sittard door de club uit Limburg naar voren geschoven als getuige. De aanvaller, die is verhuurd aan De Graafschap, deed een pijnlijk boekje open over de werkwijze van de Nigeriaanse oefenmeester. "Zo'n trainer had ik nog nooit meegemaakt", legt Ars zijn actie uit.

Ars legt getuigenis uit: "Oliseh intimideerde mensen"

En met avonturen in onder meer China, Turkije, Bulgarije en talloze clubs in Nederland weet Ars inmiddels waar Abraham de mosterd haalt in de voetballerij. "Ik gaf een keer tegengas en toen was het meteen ruzie. Ik heb daarna nauwelijks meer gespeeld. Ook oudere spelers mochten van Oliseh niets zeggen", vertelt hij tegenover De Gelderlander.

"Er heerste bij Fortuna onder leiding van Oliseh een angstcultuur. Iedereen was bang. Na een paar maanden waren al drie mensen van de staf weg. Die man intimideerde mensen. De bom moest wel een keer ontploffen", aldus Ars. "Bij ons waren spelers bang voor hem. Die durfden niets te zeggen. Het zegt ook wel iets dat Oliseh overal met bonje is vertrokken."

Eredivisie

gerelateerd