PSV bevestigt: Dumfries tekent vijfjarig contract

19 juni 2018, 17:15

Denzel Dumfries vertrekt definitief naar PSV. Nadat sc Heerenveen eerder op de dag Sherel Floranus aantrok van Sparta Rotterdam, kwam ook de overgang van Dumfries naar Eindhoven officieel rond. De rechtsachter tekent een contract tot en met 2023, waarmee de landskampioen inspeelt op een vertrek van Santiago Arias.

Dumfries is zeer blij met zijn overstap, zo zegt hij op de website van PSV. "Ik heb hard gewerkt om hier te kunnen staan en ga er alles aan doen om te slagen. Wat er van mij verwacht mag worden? Duels van mijn directe tegenstander winnen, dat vind ik gewoon mooi. Die winnaarsmentaliteit wil ik aan de supporters laten zien. Ik wil gaan vlammen."

PSV maakt via de officiële kanalen melding van de overgang. Naar verluidt betalen de Eindhovenaren zo'n 5,5 miljoen euro aan Heerenveen voor de verdediger. De overgang van Dumfries naar PSV zat er al weken aan te komen. Nadat de eerste onderhandelingen even stilvielen, hield PSV telkens interesse in de verdediger van sc Heerenveen. Voor de landskampioen is het de vierde zomeraanwinst.

In het Abe Lenstra Stadion maakte Dumfries in zijn eerste jaar veel indruk: het afgelopen seizoen gaf hij acht assists en maakte hij drie doelpunten. Hij was bezig aan zijn eerste jaar in Friesland, eerder kwam hij uit voor Sparta Rotterdam.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen