MVV in gesprek met Okita: "Kou is nog niet uit de lucht"

30 juli 2018, 21:29

De situatie rondom Jonathan Okita blijft de gemoederen bezighouden bij MVV Maastricht. Club en speler zijn maandag met elkaar om tafel gegaan, maar de lucht is volgens de clubleiding nog niet helemaal geklaard.

Okita werd vorige week verbannen door MVV, omdat hij ontbrak bij de eerste trainingen van het seizoen en ruim een half uur te laat kwam voor het schieten van de elftalfoto. De club liet weten dat de spits teveel met een transfer bezig is, maar volgens Okita was het allemaal een misverstand. Reden genoeg voor de clubleiding om maandag om tafel te gaan met de clubtopscorer van vorig seizoen.

Het onderhoud tussen beide partijen verliep moeizaam, zegt directeur Paul Penders tegen L1. "Er is een gesprek geweest tussen de club en de speler, maar de kou is nog niet helemaal uit de lucht." Okita zinspeelt op een transfer, weet de clubleiding van MVV. "Maar dan moet er ook concrete belangstelling zijn. Is die belangstelling er niet, dan kom je toch in een lastige situatie. Wij kiezen voor het clubbelang en Jonathan moet dat begrijpen. Het is even afwachten of hij daarin mee wil gaan."

De MVV-directeur hoopt dat de in Duitsland geboren Belg snel te bewonderen is op het trainingsveld van de Limburgers. "Als je niet traint, kun je niet beter worden. Trainen is goed voor Jonathan en goed voor de club. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter."

Lees ook: Okita spreekt van misverstand na verbanning MVV

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen