Officieel: Cocu per direct ontslagen door Fenerbahçe

28 oktober 2018, 20:58   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 21:43

Phillip Cocu is per direct ontslagen als trainer van Fenerbahçe. Dat communiceert de club nog geen uur na de competitienederlaag van zondag tegen Ankaragücü (1-3). Cocu begon in juni aan zijn klus in Istanbul, maar is vier maanden later alweer vertrokken.

Cocu verraste in juni met zijn keuze voor Fenerbahçe, dat bekendstaat als een trainerskerkhof. In de vijftien wedstrijden die de coach aan het roer stond, boekte hij slechts drie overwinningen. Vijf keer was er een gelijkspel, en maar liefst zeven keer werd er verloren.

De thuisnederlaag van zondag tegen Ankaragücü was de druppel voor de clubleiding, die de derby van vrijdag tegen Galatasaray niet meer wil afwachten. Afgelopen donderdag leek er sprake van een opleving, toen Fenerbahçe zich terugknokte van een 2-0 achterstand tegen Anderlecht. Het blijkt achteraf zijn voorlaatste wedstrijd als trainer van Fener te zijn geweest.

Aan het begin van deze maand kwam naar buiten dat Cocu gedwarsboomd werd door zijn eigen staf. Drie stafleden wilden het de oud-trainer van PSV zo moeilijk mogelijk maken. Dat verhaal deed voorzitter Ali Koc, die Cocu naar Istanbul haalde, zelf uit de doeken. Het doel van de dissidenten was een ontslag van Cocu forceren. Ze lekten informatie over spelers, wedstrijden en training. Alle informatie en statistieken van vorig seizoen wisten ze stiekem. Koc ontsloeg het drietal en doet nu alsnog hetzelfde met Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen