KNVB en clubs gaan met Rabobank in gesprek over hun besluit

22 augustus 2019, 13:55   Bijgewerkt: 22 augustus 2019, 17:02

De KNVB, Eredivisie, Eerste Divisie en Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) gaan binnenkort het gesprek aan met de Rabobank. Het bedrijf stelde eerder deze week dat het hebben van voetbalclubs als klant voor hen teveel risico's zou hebben, bijvoorbeeld op het gebied van witwassen, corruptie en fraude. Daarom gaan ze die klanten mijden uit hun bestand, is het plan. Mogelijk komt er door het gesprek toch een oplossing tussen beide partijen.

Dat schrijft Voetbal International. De Nederlandse clubs zijn niet blij met het besluit van de Rabobank, dat via het NRC naar buiten kwam. Volgens hen werkt de voetballerij zelf ook hard om witwassen uit te bannen: het voorbeeld dat de overname van FC Den Bosch recentelijk werd geweigerd, was volgens hen van de aantoonbare voorbeelden.

Met het aanstaande gesprek komt er mogelijk nog verandering in het besluit van de Rabobank, dat nog wel blijft adverteren in het betaalde voetbal. Ook blijft het betrokken bij de zakelijke evenementen die aan de Nederlandse voetbalcompetities verbonden zijn.

Lees ook: 'Vanwege risico's wil Rabobank clubs uit klantenbestand weren'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen