Dumfries luidt noodklok bij PSV: "Miste mentaliteit"

4 november 2019, 08:02   Bijgewerkt: 4 november 2019, 10:11

Denzel Dumfries luidt de noodklok bij PSV. Met twee nederlagen en een late remise in de afgelopen drie Eredivisie-duels is het voor de verdediger tijd voor actie. De rechtsback mist de mentaliteit bij de Eindhovenaren, die daardoor op de derde plek zijn beland. "We laten het allemaal maar over ons heen komen. Ik mis het besef dat we per se niet gaan verliezen."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik ben wel klaar met de onzin die we elkaar elke week verkopen, als we zeggen dat we dicht bij elkaar willen blijven en voor elkaar willen vechten", zei Dumfries na het gelijkspel tegen zijn oude club Sparta Rotterdam, die het niet aan de blessures en schorsingen wilde wijten. "Wij missen Steven Bergwijn en Donyell Malen heel erg, maar het is meer."

Lees ook: Dumfries: "Voorlopig kunnen we het kampioenschap vergeten"

Bijvoorbeeld de mentaliteit dus, stelt Dumfries. "Wij zijn PSV en spelen voor de titel. Er gingen veel dingen fout, maar ik miste ook de uitstraling en een over-mijn-lijk-mentaliteit. Als je vorige week zo verloren hebt tegen AZ, verwacht je dat niet. Het moet maar eens afgelopen zijn", aldus de back.

Ook in Europa werd de laatste wedstrijd niet gewonnen van LASK Linz, de opponent tegen wie het donderdagavond wederom speelt. Wat er dan beter moet? "Ballen durven vragen, je poot erin durven zetten bij duels en ballen die ertussen vallen", noemde de back de tekortkomingen van PSV op tegen Sparta. "Ik ben er ziek van en vind het ernstig, maar geef niet op."

#SlaJeSlag: bied mee op een gesigneerde PSV-shirt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen