Dumfries bleef bij PSV: "Hij stond open voor transfer"

15 oktober 2020, 19:07   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 19:14

PSV is ook dit seizoen nog verzekerd van de diensten van aanvoerder Denzel Dumfries. Met zijn sterke spel speelde de rechtsback zich in de kijker van diverse buitenlandse clubs, maar hij bleef in Eindhoven. Het bleek een van de grootste winstpunten voor technisch manager John de Jong deze transferwindow, die Dumfries nooit dichtbij een transfer zag komen.

Dumfries zelf was ook niet happig op een vertrek. "Hij merkte dat er een frisse wind waaide bij PSV en dat we samen aan iets nieuws wilden beginnen", aldus De Jong op het YouTube-kanaal van de Eindhovense topclub.. "Aan de andere kant stond hij open voor een mooie club. Dat is de onzekerheid, maar ik ben blij dat we hem hebben kunnen behouden."

De 24-jarige Oranje-international, die in het verleden voor Sparta en SC Heerenveen acteerde, staat sinds 2018 onder contract bij PSV. Daar was hij afgelopen seizoen als aanvoerder liefst zevenmaal trefzeker. Het leverde hem diverse uitverkiezingen op voor het Nederlands elftal, waarin hij tot elf interlands kwam. Afgelopen week stond Dumfries nog in de basis tegen Bosnië-Herzegovina.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen