Almere City FC grijpt in na mindere periode: Tobiasen ontslagen

4 maart 2021 – Groot nieuws bij Almere City FC: hoofdtrainer Ole Tobiasen (46) is donderdag ontslagen door de club. Het hele seizoen lag de oefenmeester tot dusver op koers voor rechtstreekse promotie, maar na nederlagen tegen SC Cambuur en FC Volendam is er een achterstand opgebouwd op de nummers één en twee en dat is voor Tobiasen het einde geworden als coach.

Almere City FC grijpt in na mindere periode: Tobiasen ontslagen

Dat heeft Almere City bevestigd. De Deense coach was sinds 2018 werkzaam bij Almere City FC, waar hij na twee goede interim-periodes het vertrouwen kreeg als hoofdcoach. Na drie nederlagen in de laatste vier duels (ook van Helmond Sport werd verloren) besloot de ambitieuze clubleiding in te grijpen.

De laatste jaren werden ook Robert Molenaar en Michele Santoni voortijdig ontslagen als eindverantwoordelijke bij Almere City FC. Destijds schoof Tobiasen dus tweemaal door als interim, maar als hoofdcoach heeft hij het - ondanks een heel goede eerste seizoenshelft, want begin januari stond het acht punten voor op De Graafschap - dus niet opgered. 

Almere zakte door de nederlagen woensdagavond naar plaats vier in de Eerste Divisie. NAC Breda heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. De achterstand op koploper Cambuur bedraagt nu liefst tien punten terwijl ook de achterstand op De Graafschap met vier punten inmiddels groot is na de vierde nederlaag in vijf duels voor Almere.

Lees ookAlmere City FC maakt het seizoen af met assistent Rijsdijk

Eredivisie

gerelateerd