'Feyenoord wil huurdeal met Atalanta'; Da Cruz verlaat Groningen

18 juni 2021 – Feyenoord begint maandag al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar wat de selectie betreft moet er nog veel gebeuren. Vooral achterin hopen de Rotterdammers zich flink te versterken, onder meer op de rechtsbackpositie. De 21-jarige Bosko Sutalo schijnt nu in beeld te zijn.

'Feyenoord wil huurdeal met Atalanta'; Da Cruz verlaat Groningen

Dat meldde het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt op Twitter. Het zou daarbij gaan om een huurtransfer. Sutalo is een Kroatische rechtsback die onder contract staat bij Atalanta, dat hem in 2020 overnam van NK Osijek. Afgelopen seizoen kon hij echter op slechts zeven wedstrijden rekenen, waarvan vier als invaller. FeyenoordTM voegde er wel aan toe dat er vooralsnog niks concreet is.

"We zijn hard op zoek naar rechter verdedigers", werd nieuwe trainer Arne Slot geciteerd. "Er is weinig geld, dus kijk je naar huurspelers", zo werd uitgelegd hoe Feyenoord bij Sutalo terecht kwam. Eerder kwam hetzelfde Twitter-kanaal met het nieuws dat Feyenoord voor dezelfde positie de Noorse Marcus Pedersen over wilde nemen van Malmö. Lutsharel Geertruida, de rechtsback van het afgelopen seizoen, zal onder Slot verhuizen naar het centrum van de defensie, waar hij in de jeugd ook altijd speelde. 

Groningen neemt afscheid van Da Cruz
Ook transfernieuws uit Groningen, waar de club afscheid heeft genomen van huurling Alessio Da Cruz. FC Groningen had een optie tot koop bedongen op de 24-jarige Parma-huurling, maar besloot deze niet te lichten. "Na meerdere gesprekken bleek Alessio echt niet bij FC Groningen te willen blijven", lichtte technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe op de clubwebsite. "Wij vinden hem een talentvolle speler, maar om tot een goede samenwerking te komen vinden wij het wel belangrijk om daar van beide kanten een goed gevoel bij te hebben."

De multi-inzetbare aanvaller kwam afgelopen seizoen 22 keer in actie voor FC Groningen, waarvan 18 keer als basisspeler. Daarin was hij goed voor vier goals en drie assists. Da Cruz heeft bij Parma nog een contract tot medio 2022. 

Lees ook: 'PSV'er Romero medisch gekeurd, Groningen aast op flankspeler'

Feyenoord

gerelateerd