Barça heeft genoeg gezien en verscheurt contract tot medio 2025

29 juni 2021, 15:44

FC Barcelona neemt per direct afscheid van Matheus Fernandes. De Catalaanse grootmacht meldt dinsdag via de officiële kanalen dat het contract van de 22-jarige Braziliaanse middenvelder is verscheurd. Fernandes beschikte bij Barça over een verbintenis die nog doorliep tot de zomer van 2025.

In een kort statement laat Barcelona weten de diensten van Fernandes niet meer nodig te hebben. De precieze reden voor de breuk wordt niet bekendgemaakt. Barça nam Fernandes anderhalf jaar geleden voor zeven miljoen euro (plus drie miljoen euro aan variabelen) over van Palmeiras en stalde hem direct bij Real Valladolid.

In het huidige seizoen hoopte hij door te breken bij Barcelona, maar Fernandes kwam onder Ronald Koeman nauwelijks aan spelen toe. De Nederlandse trainer deed slechts één keer een beroep op de Braziliaan: op 24 november vorig jaar, toen Barça het in de groepsfase van de Champions League opnam tegen Dinamo Kiev (0-4 winst). In competitieverband kwam Fernandes geen enkele keer in actie.

Voor Fernandes was het gebrek aan speeltijd aanleiding om uit te halen naar Koeman. In mei gaf hij in een interview met Mundo Deportivo aan dat hij het gevoel dat het feit dat hij geen kans kreeg van de trainer iets persoonlijks was. Barcelona nam eerder al afscheid van Jean-Clair Todibo, terwijl Samuel Umtiti en Konrad de la Fuente ook op weg zijn naar de uitgang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen