'Laporta plant gesprek in met La Liga-baas over toekomst Messi'

1 juli 2021, 22:00   Bijgewerkt: 1 juli 2021, 22:07

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta reist volgens AS vrijdag af naar Madrid voor een ontmoeting met Javier Tebas, de grote baas van La Liga. Onderwerp van gesprek zal de toekomst van Lionel Messi zijn. Barça wil niets liever dan de samenwerking met de Argentijnse ster verlengen, maar moet tegelijkertijd snijden in de salariskosten.

Barcelona moet het salarisplafond drastisch verlagen, naar verluidt naar 347 miljoen euro. Ter vergelijking: in het seizoen 2019/20 had de Catalaanse grootmacht nog 671 miljoen euro te besteden. Het maakt voor Laporta de opdracht om Messi, de absolute grootverdiener in Camp Nou, langer te behouden behoorlijk lastig.

Laporta is op zoek naar een manier om Messi een fatsoenlijke aanbieding te doen en tegelijkertijd aan de salarisregels te voldoen. Komt de preses tot overeenstemming met Tebas, dan is een belangrijke horde genomen. De voorzitter van La Liga gaf onlangs nog aan dat voor Messi de regels niet worden veranderd en dat Barça op bepaalde gebieden zal moeten inleveren om zijn ster te behouden.

Messi is sinds donderdag transfervrij nadat zijn vorige contract afliep. "Wij willen dat Lionel Messi blijft en dat wil Leo zelf ook. We zijn druk bezig, maar hebben ook te maken met de regels van Financial Fair Play. We bevinden ons momenteel in een proces om de beste oplossing voor beide partijen te vinden", stelde Laporta de ongeruste fans van Barcelona woensdag gerust.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen