Cagliari blij met 'ongelooflijke' huurdeal van Strootman

15 juli 2021 – Kevin Strootman werkt met Cagliari toe naar het volgende Serie A-seizoen. De Italiaanse club kan het eigenlijk nog altijd niet bevatten dat het de middenvelder heeft kunnen huren van Olympique Marseille.

Cagliari blij met 'ongelooflijke' huurdeal van Strootman

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het verleden maakte de middenvelder furore bij AS Roma, waarna hij een transfer verdiende naar Frankrijk. Dat bleek geen succesverhaal. Waar Strootman afgelopen seizoen al verhuurd werd aan Genua is hij nu dus te bewonderen op het eiland Sardinië. Voorzitter Tommaso Giulini kan zijn geluk niet op met de Nederlander. "We moeten creatief zijn op de transfermarkt en we hebben de kans met Strootman met beide handen aangegrepen", aldus de beleidsbepaler tegenover Corriere dello Sport.

"Dat was eigenlijk ongelooflijk. We sluiten een huurdeal af voor twee seizoenen en Marseille neemt zeventig procent van zijn salaris voor zijn rekening", aldus Giulini. Strootman is inmiddels 31 jaar, waardoor zijn afscheid als profvoetballer ieder jaar dichterbij komt. De voorzitter van Cagliari weet dat de middenvelder graag stopt bij zijn club: "Kevin is supergemotiveerd en zou heel graag zijn loopbaan bij ons afsluiten."

Naar verluidt verdient Strootman bij de Franse club 500.000 euro per maand, wat neerkomt op zes miljoen euro per jaar. De middenmotor uit Italië betaalt dus dertig procent, wat neerkomt op anderhalf ton per maand. Het overige bedrag betaalt Marseille dus nog twee jaar door, waarna de middenvelder transfervrij de deur uitloopt bij het Stade Vélodrome.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd