Hoogma wéér verhuurd: verdediger dit keer gestald in Bundesliga

15 juli 2021 – Justin Hoogma wordt opnieuw verhuurd. Zijn club Hoffenheim stalt hem komend seizoen bij Greuther Fürth, dat promoveerde naar de Bundesliga. De 23-jarige Hoogma speelde de voorgaande twee seizoenen op huurbasis voor FC Utrecht. Bij Hoffenheim, waar de centrale verdediger nog over een tweejarig contract beschikt, blijft hij voorlopig overbodig.

Hoogma wéér verhuurd: verdediger dit keer gestald in Bundesliga

"Het is onze taak om onze selectie op een verstandige manier te structureren en iedere speler de best mogelijk oplossing te bieden", zegt directeur betaald voetbal Alexander Rosen op het clubkanaal van Hoffenheim. "In het geval van Justin zijn we daarin geslaagd met de verhuur aan een club uit de Bundesliga. Na een lastig half jaar kan hij zich daar op topniveau ontwikkelen en waardevolle speeltijd opdoen."

Hoogma kwam in de tweede seizoenshelft van de voorbije jaargang nauwelijks in actie voor Utrecht vanwege een enkelblessure. In 2021 stond de jeugdinternational net iets meer dan honderd minuten binnen de lijnen. Hoogma staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Hoffenheim, dat hem destijds overnam van Heracles Almelo. Tot dusver speelde hij slechts zes wedstrijden voor Hoffenheim. Hoogma werd voor zijn Utrecht-periode verhuurd aan St. Pauli.

Bundesliga

gerelateerd