Davids ontslagen in Portugal: "Zijn komst was catastrofaal"

20 juli 2021, 08:02

SC Olhanense heeft Edgar Davids op straat gezet. De voormalig topmiddenvelder is al na zeven maanden ontslagen bij de Portugese vierdeklasser. De ex-Ajacied moest Olhanense naar het derde niveau helpen, maar promotie bleek onhaalbaar. Daardoor heeft de club ervoor gekozen voor een frisse wind.

In een open brief liet voorzitter Luis Torres eerder al weten dat de aanstelling van Davids een verkeerde keuze was. "Onze sportief directeur heeft dat besloten, het werd mij eigenlijk opgedrongen. Het zou onze club financieel een injectie geven, maar daar hebben we niks van gemerkt. Sportief was zijn komst catastrofaal. Eerlijk gezegd heb ik dit al zien aankomen."

Davids begon zijn carrière bij Olhanense in stijl. Tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Lusitano Ginasio Clube speelde hij met 0-0 gelijk, maar kwam hij toch in de schijnwerpers. Twee spelers belandden na afloop in een opstootje, waar Davids zich al snel mee bemoeide. Dat moest hij uiteindelijk bekopen met een rode kaart van de scheidsrechter.

De trainersloopbaan van De Pitbull verloopt bepaald nog niet naar wens. In 2012 begon hij als trainer-speler bij het Engelse Barnet. Ook was hij assistent bij Nederland onder 20 en bij Telstar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen