Berghuis raakte op EK overtuigd van Ajax-transfer

20 juli 2021 – Steven Berghuis zette maandagmiddag zijn langverwachte handtekening bij Ajax. De 29-jarige aanvaller rondde daarmee zij uiterst pikante transfer van Feyenoord naar de aartsrivaal af. De linkspoot wilde eigenlijk pas na het Europees kampioenschap plannen maken over zijn toekomst, maar raakte in het trainingskamp met Oranje overtuigd.

Berghuis raakte op EK overtuigd van Ajax-transfer

"Je wilt er tijdens het EK eigenlijk niet te veel over nadenken, maar iedere dag werd ik er door de jongens van Ajax even aan herinnerd", vertelt de aanvaller in gesprek met de clubmedia van zijn nieuwe werkgever. Dat gaf ook een goed gevoel. Dat niet alleen de directie erachter staat, maar ook je nieuwe teamgenoten." Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch en Daley Blind waren tijdens het EK al zijn ploeggenoten.

Dat wordt dus na deze zomer hervat. Berghuis moet met Antony gaan concurreren voor de plek rechts in de voorhoede. Hij sprak al met trainer Erik ten Hag over de verwachtingen. "Hij wil dat ik mijn spel naar Ajax breng. Ik zal het moeten gaan laten zien. Ik wil snel wennen hier en mezelf goed gaan voelen. Ik kijk er enorm naar uit om met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan."

Berghuis speelde sinds 2016 voor Feyenoord, waar hij diverse successen vierde. Naast zijn persoonlijk sterke jaren, waarin hij Feyenoord met zijn goals bij de hand nam, kroonde hij zich in 2017 tot landskampioen en won hij de beker in 2018. Berghuis speelde in het verleden voor VVV-Venlo, FC Twente, AZ en het Engelse Watford.

Ajax

gerelateerd