Afgeronde transfer Sancho naar United maakt weg vrij voor Malen

23 juli 2021, 14:05   Bijgewerkt: 23 juli 2021, 14:14

Jadon Sancho mag zich officieel speler van Manchester United noemen. De laatste formaliteiten zijn afgerond en de aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen. Borussia Dortmund ontvangt naar verluidt 85 miljoen euro voor de Engelsman. De Duitsers gaan PSV'er Donyell Malen halen als opvolger.

"Jadon is het type speler dat ik graag naar onze club wil halen", aldus manager Ole Gunnar Solskjaer op de clubwebsite. "Hij gaat de komende jaren een belangrijk onderdeel zijn van mijn team en we kijken ernaar uit om hem te zien schitteren. Zijn doelpunten en assists spreken voor zich. Daarnaast brengt hij snelheid, flair creativiteit in onze spelersgroep."

De aanwinst spreekt via de clubkanalen voor de eerste keer over zijn nieuwe uitdaging. "Ik wilde graag terugkeren naar Engeland en deze kans bij Manchester United is een droom. Ik kan niet wachten om te presteren in de Premier League. We hebben een jonge en talentvolle groep en samen kunnen we stappen zetten. We gaan de fans het succes brengen dat ze verdienen."

Sancho speelde eerder in Engeland in de jeugdopleidingen van Watford en Manchester City. In de zomer van 2017 verruilde hij City voor een avontuur bij Dortmund. De afgelopen jaren was hij daar een belangrijke speler. De 22-voudig international haalde met Engeland de finale van het EK, al kwam hij nauwelijks in actie onder bondscoach Gareth Southgate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen