Feyenoord-target Trauner wordt gemist: "Het hart van ons team"

26 juli 2021 – De naar Feyenoord vertrekkende Gernot Trauner gaat bij zijn oude ploeg LASK Linz flink gemist worden. Dat bleek onder meer uit de woorden van trainer Dominik Thalhammer. De Oostenrijkse oefenmeester had lovende woorden over voor zijn voormalig aanvoerder, waaruit kon worden opgemaakt dat hij voor Feyenoord een goede aanwinst kan zijn.

Feyenoord-target Trauner wordt gemist: "Het hart van ons team"

"Hij was het hart van ons team en dat hart is ons ontnomen. Hij is een leider, een aanvoerder en leverde topprestaties op het veld", sprak Thalhammer over het vertrek van Trauner - die bij Feyenoord overigens nog niet officieel gepresenteerd is, maar wel al afscheid nam van de Oostenrijkse club. 

"Maar dat hoort erbij", vervolgde Thalhammer zijn gesprek bij de Oostenrijkse tak van Sky Sport. "Hij krijgt de kans om het bij een grote club te proberen, dat moet je hem dan gunnen. Natuurlijk heeft Gernot zijn stempel op de club gedrukt, maar elke verandering is een kans voor jongere spelers om door te stromen. Zo moet je het ook zien."

De verwachting is dat Trauner spoedig een meerjarig contract zal ondertekenen in De Kuip, waar hij vandaag (maandag) medisch gekeurd wordt. Zijn komst is geen overbodige luxe: Feyenoord heeft dringend behoefte aan een rechter centrale verdediger, een positie die de afgelopen tijd als noodoplossing door onder meer middenvelders Leroy Fer en Wouter Burger werd ingevuld. Wel komt het duel tegen FC Drita in de voorronde van de Conference League van aanstaande donderdag sowieso nog te vroeg voor de niet ingeschreven Trauner. 

Feyenoord

gerelateerd