Malen traint met Dortmund, maar transfer is nog niet officieel

27 juli 2021 – Donyell Malen mag zich bijna speler van Borussia Dortmund noemen. De aanvaller is al op de training van zijn nieuwe club verschenen, maar definitief is de transfer nog altijd niet. Desondanks lijkt het een kwestie van tijd voor de international zijn handtekening onder het Duitse contract mag zetten.

Malen traint met Dortmund, maar transfer is nog niet officieel

'Update: Er is een officiële trainingsvergunning van PSV. Er moeten nog definitieve details tussen de speler en PSV worden verduidelijkt, pas dan kunnen we de transfer definitief aankondigen', laat Dortmund weten via het Twitterkanaal van de club. Dat zal niet lang meer duren, aangezien de Eindhovenaren dus wel al toestemming hebben gegeven om mee te trainen met zijn nieuwe club.

De aanvaller vloog samen met toekomstig teamgenoot  Raphaël Guerreiro naar het trainingskamp in Zwitserland, waar hij zijn kunsten mag laten zien. "We hebben veel gepraat tijdens de vlucht. Ik heb hem uitgelegd hoe de gang van zaken is bij BVB en ik kijk er naar uit om hem een rondleiding door het stadion te geven", vertelt de Portugees aan Bild over de kennismaking met de aanvaller. 

Volgens het Eindhovens Dagblad ontvangt PSV circa dertig miljoen euro voor Malen. Dat bedrag zou nog met vier miljoen kunnen oplopen door prestatiebonussen. De Noord-Brabanders moeten een deel van de transfersom afstaan aan zaakwaarnemer Mino Raiola. Daarnaast moeten zijn oude clubs Ajax en Arsenal een opleidingsvergoeding krijgen. De Amsterdammers krijgen anderhalf procent van het bedrag, de Londenaren één.

PSV

gerelateerd