'PSV vindt opvolger Donyell Malen bij Red Bull Salzburg'

27 juli 2021 – Het is inmiddels geen geheim meer: PSV gaat Donyell Malen kwijtraken aan Borussia Dortmund. De Eindhovenaren willen graag een opvolger halen en zijn in die zoektocht uitgekomen bij Red Bull Salzburg-spits Mergim Berisha.

'PSV vindt opvolger Donyell Malen bij Red Bull Salzburg'

De 23-jarige aanvaller maakte deze zomer met Jong Duitsland een goede indruk op het Europees kampioenschap en heeft nog maar een contract voor een seizoen bij zijn Oostenrijkse club. PSV heeft de hoop dat de aanvaller daarom relatief goedkoop op te pikken is. Een deal kan wel eens snel afgerond worden, want de zaakwaarnemer van Berisha heeft al contact opgenomen met technisch manager John de Jong. De club heeft volgens het Eindhovens Dagblad echter meerdere ijzers in het vuur.

Ook Luuk de Jong is een van de opties die PSV in portefeuille heeft, al is nog helemaal niet zeker of dat kan lukken. De aanvaller van Sevilla wordt al maanden gelinkt aan een terugkeer, maar de Spaanse club wil tot op heden acht miljoen euro hebben voor de spits, die momenteel kampt met een blesesure. Overigens is ook Berisha nog licht geblesseerd, waardoor hij dit seizoen nog niet in actie kwam voor de ploeg van Red Bull. 

PSV zoekt ook nog naar een vervanger voor Pablo Rosario, die op het punt staat om een transfer te maken naar OGC Nice. De middenvelder is al gespot op het trainingsveld van de Franse club, waardoor een deal een kwestie van tijd lijkt. Rosario verkast voor ongeveer zeven miljoen euro, terwijl Donyell Malen voor dertig miljoen vertrekt naar de Bundesliga. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen met vier miljoen euro.

PSV

gerelateerd