Groeibriljant overtuigt Feyenoord en tekent eerste contract

27 juli 2021, 19:00

Jayden Candelaria heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord ondertekend. De zeventienjarige linkervleugelverdediger liet in de afgelopen periode een uitstekende indruk achter bij de staf van de jeugdopleiding en kwam zelfs al in actie in een oefenwedstrijd van de hoofdmacht. Het talent is vastgelegd tot medio 2024.

Met zijn ontwikkeling wist Candelaria onder meer Rini Coolen, hoofd jeugdopleiding van de Feyenoord Academy, te overtuigen. "Samen met Jayden hebben we een plan uitgestippeld, waarin Onder 18 zou fungeren als springplank naar Onder 21 en verder. De afgelopen maanden heeft hij zich echter zo goed ontwikkeld, dat hij nu al klaar is om honderd procent aan te sluiten bij het beloftenelftal. Die drive is iets wat wij ontzettend graag zien. We zijn ervan overtuigd dat Jayden het dankzij zijn doorzettingsvermogen ver kan schoppen."

"Het is snel gegaan", merkte ook Candelaria zelf. "Ik ben jong, net zeventien jaar, maar heb recent al minuten mogen maken in een oefenwedstrijd van Feyenoord 1 (tegen Werder Bremen, red.). Nu teken ik, met mijn familie erbij, mijn eerste contract. Komend seizoen hoop ik me nog verder te ontwikkelen en me te bewijzen bij Feyenoord."

Candelaria speelt sinds 2018 in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij naar overstapte na zes jaar bij Sparta te hebben gespeeld. Komend seizoen zal Candelaria deel uitmaken van Feyenoord Onder 21, dat op 28 augustus begint aan het nieuwe seizoen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen