Haps eerlijk over transfer: "Voor iedere speler is het moeilijk"

2 augustus 2021 – Ridgeciano Haps hoeft ook dit seizoen niet te rekenen op een basisplaats bij Feyenoord. De vleugelverdediger verloor vorig seizoen de concurrentiestrijd van Tyrell Malacia en ook onder trainer Arne Slot lijkt de Nederlandse jeugdinternational de voorkeur te krijgen. Het is dan ook de vraag of Haps in De Kuip actief blijft.

Haps eerlijk over transfer: "Voor iedere speler is het moeilijk"

Het Algemeen Dagblad weet dat meerdere buitenlandse clubs de situatie in de gaten houden. De linksback is net terug van zijn avontuur met Suriname. Het land deed mee aan de Gold Cup, maar de droom strandde al in de groepsfase. Daarna mocht Haps op vakantie, waardoor hij een groot deel van de voorbereiding in Rotterdam miste. Tegen ADO Den Haag (1-1) kwam hij wel in actie voor Feyenoord. "Op het veld staan is wel weer lekker, ja. Ik heb het gevoel dat ik er weer klaar voor ben", doelt hij op het nieuwe seizoen.

Het is alleen de vraag waar hij na de transferperiode onder contract staat. Nog altijd bij Feyenoord of heeft hij een nieuwe club? Zijn contract loopt medio 2022 af in De Kuip, dus dit is de laatste zomer om serieus te verdienen op Haps. Hij wil zich er zelf niet te veel mee bezighouden, vertelt hij aan de Rotterdamse krant. "Zo lang ik hier speel, geef ik honderd procent. En wat de toekomst brengt zien we wel. Daar kan ik nu nog niet echt antwoord op geven. Voor iedere speler is het moeilijk wanneer je niet speelt. Het enige dat ik kan doen is alles voor het team geven. En dat doe ik. Ik ben fit en voel me klaar om te spelen."

De voorbereiding onder Slot verloopt stroef qua resultaten, maar Haps heeft alle vertrouwen in de oefenmeester. Eerder werkten ze al succesvol samen bij AZ, waar de verdediger wel kon rekenen op een basisplaats. "Ik geloof erin dat die manier van spelen ook succesvol kan gaan worden bij Feyenoord. Ik denk dat we op de goede weg zijn met elkaar. Al kun je over de wedstrijd tegen ADO niet heel veel zeggen."

Feyenoord

gerelateerd