'Valse start' voor AZ: ''Of er te veel spelers zijn vertrokken?''

14 augustus 2021, 20:51

AZ is het seizoen begonnen met een pijnlijke nederlaag. RKC was in Waalwijk met 1-0 te sterk voor de Alkmaarders, die begonnen met meerdere verrassingen. Zo begonnen nieuwkomer Vangelis Pavlidis en aanvoerder Teun Koopmeiners op de bank.

Beide spelers kwamen nog wel binnen de lijnen in de tweede helft. "Het tempo ging daarna wel iets omhoog, maar ik heb geen spijt dat ik Teun niet heb laten starten. Die keuze was gebaseerd op de voorbereiding die we hebben gedraaid. Ik weet dat Teun het nodige kan brengen en dat heeft hij ook getracht te doen", vertelt trainer Pascal Jansen voor de camera van ESPN na de nederlaag.

"Ja, je kunt dit zeker een valse start noemen. De eerste helft speelden we in een veel te laag tempo. Daardoor houden we RKC in leven. We krijgen nog wel twee kansen en we maken twee goals, maar die worden terecht afgekeurd wegens buitenspel. We dwongen te weinig af en dan krijg je vlak voor rust nog een aardige tik", doelt hij op de tegentreffer van Michiel Kramer. "Dan moet je in de rust repareren en in de tweede helft in de achtervolging. Dat hebben we wel geprobeerd."

De oefenmeester zag zijn ploeg niet scoren in Waalwijk, ondanks een aantal kansen. "Op een gegeven moment kom je in tijdsnood en dan komt RKC er nog een paar keer gevaarlijk uit. Het was al met al onvoldoende van onze kant", erkent Jansen, die deze zomer meerdere spelers zag vertrekken. Van de basisploeg maakten Marco Bizot, Jonas Svensson, Myron Boadu en Calvin Stengs een transfer. "Of er te veel spelers zijn vertrokken? Op basis van deze wedstrijd kun je die conclusie wel trekken. Aan de andere kant, we zijn net onderweg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen