'Barça stelt Koeman zware eis om nieuw contract te verdienen'

1 september 2021, 15:49

Ronald Koeman zou zijn in 2022 aflopende contract bij FC Barcelona met nog een jaar kunnen verlengen. De club stelt hem daarbij wel enkele voorwaarden. De belangrijkste: Koeman moet Barça dit seizoen naar de titel in La Liga loodsen. 

Dat beweerde het Spaanse Cadena SER. Eind vorig seizoen was het nog maar zeer de vraag of Koeman zijn contract tot de zomer van 2022 überhaupt mocht uitzitten. Na een matige seizoensstart zette de ploeg een inhaalslag in, maar toen Barça tegen het einde van de competitie daadwerkelijk nog kampioen kon worden, ging het toch weer mis. Koeman won weliswaar de Copa del Rey, maar dit seizoen wordt dus ook de landstitel verwacht.

En dat is niet het enige. Van Koeman wordt komend seizoen ook verwacht dat hij aan een herkenbare speelstijl werkt, waarmee bedoeld wordt dat hij de 4-3-3-formatie van de afgelopen wedstrijden blijft hanteren. Vorig seizoen speelde hij nog geregeld 5-3-2. Daarnaast dient Koeman aan de marktwaarde van zijn spelers te denken door jongere spelers meer kansen te geven. In het bijzonder wordt Riqui Puig genoemd, die onder Koeman tot dusver niet veel aan spelen toekwam.

Vooral het kampioenschap lijkt echter een loodzware opgave te gaan worden voor Koeman. De club zag veel spelers vertrekken - onder wie uiteraard Lionel Messi en op Deadline Day ook Antoine Griezmann - en moest gezien de financiële situatie creatief zijn in het vinden van vervangers. Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric Garcia, Yusuf Demir en Luuk de Jong werden aan de selectie toegevoegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen