Burofax waarmee Messi wilde vertrekken bij Barcelona uitgelekt

5 september 2021, 15:55

De fax waarmee Lionel Messi (34) een jaar geleden zijn vertrek bij FC Barcelona geprobeerd heeft te forceren, is uitgelekt. Het formulier dat de kleine Argentijn naar de clubleiding stuurde, is zondag in handen gekomen van de Catalaanse kracht El Mundo Deportivo en die heeft het document gepubliceerd.

Een jaar voor het officiële vertrek van Lionel Messi, wat uiteindelijk gebeurde vanwege de financiële situatie van FC Barcelona, wilde de aanvaller zelf vertrekken. Hij had een slechte relatie met voorzitter Josep Bartomeu, was zeer ontevreden en bovendien stond er een clausule in zijn contract om gratis te mogen vertrekken uit Camp Nou. Die clausule verliep op 10 juni, terwijl Messi pas in augustus het verzoek indiende bij de preses. Om die reden werd het voorstel van tafel geveegd en moest Messi bij FC Barcelona blijven.

Messi stuurde de burofax, waarin hij vroeg om zijn transfervrije vertrek, vanaf het adres van zijn kantoor, gelegen aan de Avenida Diagonal in Barcelona. Het was gericht aan Bartomeu en naar het adres van de kantoren van de club, Calle Arístides Maillol. Het tijdstip van verzenden was op 24 augustus 18:19 uur, tweeënhalve maand na de deadline van zijn contractoptie. Omdat dat het coronaseizoen betrof, schreef Messi onder andere dat hij vond dat de clausule – die aan het einde van het voetbaljaar was gepland – ook zou moeten opschuiven.

Lees ook'Messi kondigt spoedig aan dat zijn vertrek bij Barça vaststaat'

In de laatste alinea van de burofax benadrukt Messi dat zijn verzoek om te vertrekken, ondanks dat hij nog een contract voor een jaar heeft, gerechtvaardigd is. Hij vraagt om zijn contract per 30 augustus 2020 te ontbinden, op basis van een artikel in zijn contract. Was hij wel op tijd geweest, dan was Messi dus een jaar eerder al vertrokken uit Camp Nou. Deze zomer kwam er een noodgedwongen einde aan de samenwerking met FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen