'AC Milan brengt officieel bod uit op gewilde verdediger Botman'

27 december 2021, 10:41

AC Milan heeft zich bij Lille gemeldt voor verdediger Sven Botman. Dat meldt La Gazzetta dello Sport maandag op de voorpagina van haar krant.

De 21-jarige voormalige verdediger van sc Heerenveen en Ajax zou ongeveer dertig miljoen euro moeten opleveren. Milan zou de hoop hebben om de Nederlander eerst een half jaar te huren, met een optie tot koop. Daarvoor heeft de Italiaanse topclub investeringsbedrijf Elliott nodig. Dat werkt samen met de Milanezen en helpt de club aan jonge talenten die zich al hebben laten zien op het hoogste niveau.

Het is nog onduidelijk of Lille wil meewerken aan een vertrek van de Jong Oranje-verdediger. De Franse club wil graag weer aansluiten bij de subtop en volgend jaar opnieuw actief zijn in Europa. Botman ligt nog tot medio 2025 vast bij Lille, de club waar hij vorig seizoen tot ieders verbazing de Franse landstitel veroverde.

Lees ook: 'Steenrijk Newcastle wil Botman als eerste miljoenenaankoop'

Botman werd eerder al hevig gelinkt aan een overgang naar de Premier League, waar Newcastle United hem de eerste aankoop in het nieuwe tijdperk van de club zou willen maken. The Magpies werden in oktober overgenomen door een rijke investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië en willen naar de top.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen