De Jonge niet blij met handelen Ajax: "Sporters niet boven de wet"

7 januari 2022, 12:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hugo de Jonge is niet blij met de actie van Ajax om meerdere positief geteste spelers tóch vanuit Portugal naar Nederland te laten afreizen. De demissionair Minister van Volksgezondheid stelt dat de Amsterdammers op hun acties zijn 'aangesproken'.

Ajax heeft het trainingskamp in Portugal vroegtijdig afgebroken nadat het positieve coronatestuitslagen terug kreeg. De ploeg was pas net gearriveerd. De besmette spelers hadden in quarantaine gemoeten, maar zijn in een privévliegtuig teruggegaan naar Nederland. Een actie die Ajax op veel kritiek is komen te staan.

De Jonge wordt niet vrolijk van het handelen van Ajax. "Overal geldt dat iemand zich moet houden aan de regels die een land stelt. Sporters zijn niet uitgezonderd van wet- en regelgeving en staan niet boven de wet. Dat betekent gewoon dat als je besmet bent, je in quarantaine moet en niet moet vliegen. Zo zijn de regels", vertelt De Jonge aan De Telegraaf.

Lees ook: 'Ajax negeerde coronaregels bij terugvlucht besmette spelers'

Onduidelijk is of Ajax sancties kan verwachten, nu het de corona-regels heeft overtreden. "Ajax is daarop aangesproken. Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden. "Een fout? Yes", aldus De Jonge, zelf groot supporter van Feyenoord. Nummer twee Ajax hervat de competitie op 16 januari met een uitduel in Stadion Galagenwaard tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen