De Jonge niet blij met handelen Ajax: "Sporters niet boven de wet"

7 januari 2022 – Hugo de Jonge is niet blij met de actie van Ajax om meerdere positief geteste spelers tóch vanuit Portugal naar Nederland te laten afreizen. De demissionair Minister van Volksgezondheid stelt dat de Amsterdammers op hun acties zijn 'aangesproken'.

De Jonge niet blij met handelen Ajax: "Sporters niet boven de wet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ajax heeft het trainingskamp in Portugal vroegtijdig afgebroken nadat het positieve coronatestuitslagen terug kreeg. De ploeg was pas net gearriveerd. De besmette spelers hadden in quarantaine gemoeten, maar zijn in een privévliegtuig teruggegaan naar Nederland. Een actie die Ajax op veel kritiek is komen te staan.

De Jonge wordt niet vrolijk van het handelen van Ajax. "Overal geldt dat iemand zich moet houden aan de regels die een land stelt. Sporters zijn niet uitgezonderd van wet- en regelgeving en staan niet boven de wet. Dat betekent gewoon dat als je besmet bent, je in quarantaine moet en niet moet vliegen. Zo zijn de regels", vertelt De Jonge aan De Telegraaf.

Lees ook: 'Ajax negeerde coronaregels bij terugvlucht besmette spelers'

Onduidelijk is of Ajax sancties kan verwachten, nu het de corona-regels heeft overtreden. "Ajax is daarop aangesproken. Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden. "Een fout? Yes", aldus De Jonge, zelf groot supporter van Feyenoord. Nummer twee Ajax hervat de competitie op 16 januari met een uitduel in Stadion Galagenwaard tegen FC Utrecht.

Reacties

Ajax

gerelateerd