Na De Ligt ook De Vrij in de fout, Xavi Simons nekt Bosz met geluk

10 januari 2022, 07:09   Bijgewerkt: 10 januari 2022, 07:40

Nadat eerder Juventus al in een spectaculaire wedstrijd met AS Roma had afgerekend, stond er nog een fraaie wedstrijd op het programma in Italië: Inter tegen Lazio Roma. Hoewel net als eerder Matthijs de Ligt ook Stefan de Vrij in de fout ging, won de koploper toch met 2-1. Daardoor is het AC Milan weer voorbij op de ranglijst.

Net als De Vrij stond ook Denzel Dumfries weer in de basis. Al na een kwartier spelen kwamen zij op voorsprong door een goal van Lautaro Martinez, maar de VAR constateerde later buitenspel. Een kwartier later was het alsnog raak door een treffer van Alessandro Bastoni. Voor rust maakte Ciro Immobile nog gelijk, maar dat werd mogelijk gemaakt door enorm gepruts achterin bij Inter.

Eerst schatte De Vrij een hoge bal niet goed in tegen zijn oude club, waardoor Immobile door kon en tot overmaat van ramp dook ook doelman Samir Handanovic nog onder de bal door. Door de hulp van de Inter-defensie kon Immobile alweer zijn vijftiende van het seizoen maken. Dat bleek echter niet genoeg voor een goed resultaat, want ook de derde centrale verdediger van Inter eiste een hoofdrol op. Milan Skriniar maakte namelijk de winnende 2-1.

Bosz geeft het weg

Ook in Frankrijk stond er een mooie clash op de rol. Het Olympique Lyonnais nam het op tegen Paris Saint-Germain, dat met Georginio Wijnaldum in de basis begon. Al na zeven minuten kwam Bosz op een 1-0 voorsprong door een goal van Lucas Paqueta en lang leek een stunt in de maak voor de op dat moment nummer dertien van de Franse competitie.

Die droom viel een kwartier voor tijd echter in duigen. De Nederlander Xavi Simons viel vijf minuten eerder zijn in voor PSG en liet zich daarbij meteen gelden. Bij de gelijkmaker speelde hij namelijk wat gelukkig een belangrijke rol. Simons kreeg een voorzet van de zijkant, kon de bal net niet aannemen, maar daardoor schoot de bal perfect door tot aan Thilo Kehrer, die afdrukte (1-1). Zo verspeelt PSG punten, maar staat het nog altijd elf punten voor op de nummer twee en moet Bosz het doen met een teleurstellende elfde plek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen