'Wijnaldum én Xavi Simons op weg naar uitgang bij PSG'

14 januari 2022, 23:14

De geruchten over een terugkeer van Georginio Wijnaldum (31) naar de Premier League blijven gonzen. Over de Nederlandse middenvelder van Paris Saint-Germain werd eerder al gemeld dat hij nog altijd serieus hoopt op een (winters) vertrek uit Parijs, maar ditmaal wordt er ook een concrete nieuwe werkgever genoemd: namelijk Arsenal.

Op Sky Sports wordt de situatie van de Nederlander uitgebreid besproken, waarbij analist Kaveh Solhekol aangeeft dat de berichten van het Engelse medium zijn dat Wijnaldum wil verkassen. "Hij speelt niet zoveel als hij zou willen bij Paris Saint-Germain", vertelt hij aan het begin van zijn verhaal op de Engelse zender. Het medium pakte vorige week vrijdag nog groots uit met de vertrekwens van de 31-jarige middenvelder.

"Wat ik hoor, is dat hij graag wil terugkeren naar de Premier League als hij daarvoor de kans krijgt", aldus Solhekol, die wel het voorbehoud maakt dat Wijnaldum dat mogelijk ook pas in de zomer kan doen. "Op dit moment staat hij namelijk in de knock-outfase van de Champions League, in een ploeg met onder anderen Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi." Tevens schermt Solhekol met een potentiële bestemming: Arsenal. "Ik wil niet zeggen dat hij vroeger fan was van The Gunners, maar Arsenal is wel een club die in zijn hart ligt. Vooral door het verleden met de Nederlandse spelers, zoals Dennis Bergkamp en Robin van Persie."

Lees ookPochettino: "Het was een fout om niet met Simons te starten"

Simons ook weg bij PSG?

Hoewel Xavi Simons (18) de laatste tijd steeds meer speeltijd krijgt van Mauricio Pochettino en daarin ook indruk maakt, is de kans nog altijd groot dat het talent verkast in de komende zomer. De jonge Nederlander heeft namelijk een aflopend contract over enkele maanden en kan al onderhandelen met andere clubs. Eerder kwam nog naar buiten dat hij niet tevreden zou zijn met zijn kansen. De Franse journalist Abdellah Boulma meldt vrijdagavond dat Simons langzaamaan steeds meer neigt naar een vertrek uit de hoofdstad van Frankrijk. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen