Gescout: dit haalt Feyenoord met Walemark voor miljoenen in huis

17 januari 2022 – De deal is nog niet officieel beklonken, maar Feyenoord is dicht bij het binnenhalen van Patrik Walemark. Het Zweedse talent wordt voor vele miljoenen overgenomen door de Rotterdammers van BK Häcken, dus komt hij direct met grote verwachtingen binnen. Maar wat haalt Feyenoord precies in huis?

Gescout: dit haalt Feyenoord met Walemark voor miljoenen in huis

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Walemark is een twintigjarige Zweed die met zijn goede linkerbeen op rechtsbuiten speelt. Hij is met zijn 1,84m vrij lang en heeft zich dit seizoen niet alleen in de basis gespeeld bij BK Häcken, maar is ook een van de dragende krachten. Walemark kan ook als aanvallende middenvelder spelen en heeft in het verleden ook als rechter middenvelder gefungeerd.

De kwaliteiten van de Zweed zijn in kaart gebracht door Mundial Scouting. 'Hij is vaak over de hele rechterflank te vinden en schuwt zijn verdedigende werk niet. Walemark is op zijn best als hij met zijn linkerbeen naar binnen kan trekken en er een rechtsback overheen gaat. Het is een zeer beweeglijke speler die graag tussen de linies opduikt en de lange opening zoekt richting de andere kant.'

Walemark beschikt tevens over de nodige snelheid en combineert dat met technische vaardigheden. Toch is er ook een aantal verbeterpunten zichtbaar. Zijn rechterbeen is lang niet zo sterk als zijn linkerbeen, hij dribbelt nog te vaak in situaties dat het niet kan en doet dat ook in gevaarlijke posities.' De Engelse website Hudle ziet in hem een kruising tussen Arjen Robben en Mesut Özil.

'Hij heeft qua dribbelen wat weg van Robben, maar mist zijn topsnelheid en zijn doelgerichtheid nog. In dat opzicht heeft hij wat flegmatiekers van Özil. Je moet hem echter geen ruimte geven op de rand van de zestien.' Walemark kwam dit seizoen in 29 wedstrijden in de Zweedse competitie tot negen goals en zes assists. Vorig seizoen waren dat drie goals en drie assists in 21 wedstrijden (waarvan dertien in de basis).

Reacties

Feyenoord

gerelateerd