Weghorst sprak met Van Gaal over transfer: "Een stap voorwaarts"

1 februari 2022, 20:01

Wout Weghorst is zo trots als een pauw met zijn transfer. De aanvaller heeft de Bundesliga ingeruild voor de Premier League, waar hij de komende maanden degradatie wil ontlopen met Burnley. De ploeg staat op dit moment laatste in de competitie.

"Mooi dat het allemaal rond is gekomen. Het is een hectische week geweest, maar ik ben heel blij. Negen dagen geleden heeft Burnley zich voor het eerst gemeld. Ik heb voor mezelf altijd een bepaald plan gehad, een route. Dat was om na Duitsland naar de Premier League te gaan. Het is een droom van me. Ik denk dat de Premier League de beste competitie ter wereld is. Ik zie het als een stap voorwaarts.", vertelt de aanvaller, die de afgelopen seizoenen indruk maakte in de Bundesliga. In 118 wedstrijden wist hij 59 doelpunten te maken. Een behoorlijk aantal.

"Er waren ook enkele andere clubs geïnteresseerd in me, maar de gesprekken met Burnley waren heel goed. ik voelde veel waardering, kreeg een goed gevoel bij de eigenaren en de trainer. Ze wilden me heel graag hebben en deden daar alles voor", vervolgt de spits in gesprek met de NOS. Burnley verkocht tijdens de winterse transferperiode Chris Wood aan concurrent Newcastle United, dat dertig miljoen euro moest neerleggen voor zijn diensten. Weghorst werd voor de helft gehaald als vervanger.

Van de subtop in Duitsland naar de hekkensluiter in Engeland, een gewaagde stap met het oog op zijn carrière bij Oranje. Voor hij zijn handtekening zette onder het contract bij Burnley zocht hij daarom contact met Louis van Gaal. "Het WK is een doel, een enorm belangrijk streven. De trainer en ik hebben daarover wat gedachtes uitgewisseld. Uiteindelijk blijft het natuurlijk mijn keuze en eigen verantwoordelijkheid. Er zitten natuurlijk positieve kanten aan het verhaal, maar ook wat mindere dingen. Dat moet je gaan overwegen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen