Nieuwkomer Siovas bezorgt Fortuna cruciale punten in Groningen

12 februari 2022, 21:05

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond op wonderbaarlijke wijze de drie punten binnen gesleept. In een troosteloos duel tegen FC Groningen, scoorde centrale verdediger Dimitrios Siovas tien minuten voor tijd uit een scrimmage de beslissende 0-1. In de allerlaatste secondes was doelman Yanick van Osch nog goud waard voor de Limburgers met een aantal cruciale reddingen.

Ondanks een rumoerige week was de voorbereiding naar het duel volgens trainer Danny Buijs niet beïnvloed. De financiële problemen bij hoofdsponsor Office Centre en de gevolgen voor FC Groningen hadden geen invloed op de selectie, die bovendien geen afwezigen kende. Dat gold wel voor Fortuna Sittard, dat meerdere zieke en geblesseerde spelers moest missen. De vijf versterkingen van deze winter gaven Sjors Ultee echter nieuwe opties om dat op te vangen. Roel Janssen schoof naar de linksbackpositie en de twee Grieken Dimitris Siovas en Andreas Samaris bewaakte daardoor het centrum van de Sittardenaren. Ook was er een basisdebuut voor Charlison Benschop.

Uiteindelijk werden twintig minuten voor tijd dan toch een aantal spelers het veld ingebracht. Bij de Limburgers werd de dramatisch spelende debutant Benschop gewisseld voor Lisandro Semedo. De aanvaller maakte eindelijk weer zijn rentree bij de Fortunezen nadat hij werd met Kaapverdië door uiteindelijke winnaar Senegal in de achtste finale van de Afrika Cup werd uitgeschakeld. Coach Buijs probeerde nog met Cyril Ngonge en Mohamed El Hankouri wat leven in de brouwerij te krijgen, maar ook dat wilde niet helpen.

Door de overwinning van Fortuna Sittard op FC Groningen heeft de ploeg van Ultee weer zicht op plek 15. Het gat met Willem II is nu nog maar twee punten.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Groningen: Leeuwenburg 6; Dankerlui 5 (83. Postema –), Te Wierik 5 (89. Irandust –), Van Hintum 5,5; Meijer 8; Duarte 5, Kasanwirjo 4, De Leeuw 5 (74 Ngonge –); Suslov 6, Abraham 6,5 (74. El Hankouri –); Strand Larsen 7.

Fortuna Sittard: Van Osch 8, Tirpan 6, Angha 6, Siovas 6, Samaris 6,5, Janssen 5 (79. Lonwijk –); Rienstra 5,5, Duarte 5, Flemming 6; Seuntjens 6 (90. Gladon –), Benschop 4 (68. Semedo 5).

Man of the match: Yanick van Osch

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen