Juventus wil De Ligt langer houden door clausule te verlagen

15 februari 2022, 12:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus wil het contract van Matthijs de Ligt (22) openbreken en verlengen. De verbintenis van de 22-jarige verdediger loopt in 2024 af en de Oude Dame wil de Nederlander voorlopig nog niet kwijtraken. Daardoor is hem een voorstel gedaan om langer te blijven in Turijn.

Hoewel 2024 nog best ver weg is, ziet Juventus het volgens Tuttosport ook als middel om de waardering uit te spreken naar De Ligt. Daarmee hoopt de club te voorkomen dat hij in de komende zomer vertrekt bij Juventus, want hij is vanaf dan voor 'slechts' 120 miljoen euro op te halen. Maar om de oud-Ajacied langer te behouden, is men zelfs bereid om een lagere clausule op te nemen in de verbintenis.

Juventus kan De Ligt namelijk niet veel meer salaris gaan betalen dan het momenteel al doet. Met een basisloon van acht miljoen euro, eventueel nog met flink wat bonussen, behoort hij tot de absolute grootverdieners. Door alle ontwikkelingen is de club niet in staat om hem veel meer te bieden, maar door de afkoopclausule te verlagen in een nieuw contract, kan bijtekenen wellicht toch nog interessant zijn voor De Ligt.

Lees ook'Teddybeer' De Ligt maakt indruk: 'De muur van Juventus'

Het doel is in elk geval om de Nederlander nog een tijdje in Turijn te houden, aangezien er sluimerende belangstelling voor hem is. Mocht het toch tot een voergang komen, is onder meer Sven Botman in beeld om hem te vervangen. Ook Bremer (Torino) en Federico Gatti - van wie het al eigenaar is - worden genoemd als potentiële vervangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen