Onder deze gunstige voorwaarden wil PSV toptalent Sávio huren

22 februari 2022, 11:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt zich komend seizoen versterken met het zeventienjarige Braziliaanse toptalent Sávio Moreira de Oliveira. De rechtsbuiten speelt momenteel in zijn thuisland bij Atlético Mineiro, maar is dicht bij een overstap naar Manchester City. De Engelse grootmacht overweegt hem vervolgens in Eindhoven te stallen.

Het Eindhovens Dagblad schreef dat er gunstige voorwaarden aan de huurdeal verbonden zouden zijn. Zo zou PSV aan City geen huursom betalen, maar juist een vergoeding ontvangen. Ook willen de Eindhovenaren meeprofiteren bij een toekomstige transfer van de jonge speler. Als hij zijn potentie in Europa waar kan maken, zou dit om miljoenen kunnen gaan.

Technisch directeur John de Jong had de afgelopen periode veelvuldig contact met de technische leiding van Manchester City om de deal rond de speler te bespreken. Voor City zou een tussenstap bij PSV een gunstige zijn, omdat Sávio in eerste instantie in Jong PSV kan wennen. Als hij het daar goed doet, kan hij vervolgens aanhaken bij PSV 1.

Sávio is bij Atlético Mineiro nog geen vaste basisspeler in het eerste elftal, maar geldt in zijn thuisland wel als groot talent. Zo doorliep hij onder meer de verschillende nationale jeugdelftallen. De verwachting is dat City om en nabij de zes miljoen euro betaalt voor de aanvaller, die nog tot december 2023 vastligt bij zijn huidige club. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen