Onana slaat terug na kritiek fans: "Mijn recht om niet te verlengen"

27 februari 2022 – André Onana heeft gereageerd op de ophef die de laatste maanden is ontstaan vanwege het feit dat hij zijn contract bij Ajax niet wilde verlengen. De doelman uit Kameroen heeft een aflopende verbintenis en vertrekt daardoor na dit seizoen transfervrij uit Amsterdam. Dat vindt hij zelf geen reden tot boosheid.

Onana slaat terug na kritiek fans: "Mijn recht om niet te verlengen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het is mijn recht om niet bij te tekenen, vind ik", aldus de doelman na afloop van Go Ahead Eagles - Ajax tegenover de NOS. In Deventer maakte Onana zijn rentree onder de lat vanwege een blessure van Remko Pasveer. "Het leven gaat over het maken van keuze. Ik denk dat ik het jarenlang geweldig heb gedaan voor deze club, maar ik heb het gevoel dat mijn tijd bij Ajax voorbij is. Het is belangrijk om vooruit te kijken."

De komende weken zal hij echter hoogstwaarschijnlijk nog het doel van Ajax verdedigen. Pasveer ontbreekt de komende periode met een gebroken vinger. "Toen ik terugkwam van mijn schorsing heb ik al direct gezegd: ik zal er altijd voor het team zijn. Als ze me nodig hebben, zal ik er staan. Grote wedstrijden spelen is niet nieuw voor mij", aldus de sluitpost.

Zijn rentree onder de lat ging gepaard met duur puntenverlies tegen Go Ahead, dat met 2-1 won van de topclub. "Wij zijn duidelijk veel beter dan zij. Maar dat is voetbal: soms win je, soms verlies je. Vandaag was erg teleurstellend voor ons, maar het hoort erbij. We moeten positief blijven."

Lees ook: Ten Hag komt met update: Onana komende weken keeper Ajax

Reacties

Ajax

gerelateerd