'PSG trekt conclusie na nieuw CL-drama: Neymar mag vertrekken'

11 maart 2022, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het geduld van Paris Saint-Germain is op. De club wil Neymar van de hand doen nu het weer niet is gelukt om de Champions League te winnen. Met het vertrek van de Braziliaanse dribbelaar moet er ruimte komen om een nieuwe aanvaller naar Frankrijk te halen, die meer levert qua rendement. Dat maakt journalist Romain Molina, die werkzaam is voor onder andere The Guardian en de BBC, bekend.

Kylian Mbappé toonde in het tweeluik met Real Madrid zijn klasse door twee keer te scoren, terwijl Lionel Messi bij vlagen ook liet zien wat hij allemaal in huis heeft. Neymar kon in beide wedstrijden zijn stempel nauwelijks drukken, waardoor de beleidsbepalers inmiddels tot de conclusie zijn gekomen dat hij mag vertrekken uit het Parc des Princes.

Vijf jaar geleden werd hij binnengehaald voor een bedrag van 222 miljoen euro. In die periode heeft de Braziliaan er niet voor kunnen zorgen dat de topclub successen heeft behaald in Europees verband. De aanvaller is bezig aan een matig seizoen in Franse dienst. In negentien wedstrijden wist hij vier doelpunten te maken en hetzelfde aantal assists achter zijn naam te zetten. Achttien duels moest hij dit seizoen laten schieten door verschillende blessures en schorsingen. Na de nederlaag tegen Real Madrid weet het bestuur het zeker: Neymar is niet de juiste man om de Champions League-droom uit te laten komen.

De Braziliaan ligt nog tot medio 2025 in Parijs, waardoor de club in de komende zomer nog een mooi bedrag kan verdienen aan de dertigjarige aanvaller, die eerder al liet weten ooit eens in de MLS te willen spelen. Het is de vraag of Amerikaanse clubs tientallen miljoenen kunnen en willen neertellen voor de vleugelflitser.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen