De Ligt over 'hype' bij Ajax: "Elke kleine fout werd groot uitgelicht"

12 maart 2022 – Matthijs de Ligt kwam zaterdag uitgebreid aan het woord in gesprek met The Guardian. Daar blikte de verdediger van Juventus onder meer terug op zijn tijd als toptalent bij Ajax, zijn 'jongere jaren'. "Ik ben al aardig oud, hè?", lachte de 22-jarige speler.

De Ligt over 'hype' bij Ajax: "Elke kleine fout werd groot uitgelicht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Ligt vertelde onder meer nog altijd geregeld contact te hebben met spelers als Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Hakim Ziyech, met wie hij bij Ajax Europese successen boekte. Ook aan levenslessen neemt hij nog veel mee uit die tijd. "De discipline om hard te werken, vriendelijk te zijn tegen mensen en respect te hebben: dat zijn belangrijke waarden in de jeugdopleiding van Ajax. Het is iets wat ik overal waar ik heen ga nog altijd met me meedraag."

De verdediger kreeg ook de vraag hoe hij terugkijkt op de 'hype' die destijds rond hem ontstond. "Er kwam op jonge leeftijd veel op me af", erkende hij. "Er werd veel over me gepraat. Elke kleine fout werd groot uitgelicht. Maar het belangrijkste is om het grote plaatje te blijven zien. Als je de Golden Boy Award wint, brengt dat druk met zich mee. Als speler moet je die druk omarmen. Het zegt dat je veel in huis hebt. Door het op die manier te bekijken, werd ik vrijer in mijn hoofd."

Vanavond (zaterdag) komt De Ligt met Juventus weer in actie. De nummer vier van de Serie A gaat dan op bezoek bij laagvlieger Sampdoria. Dat duel begint om 18.00 uur. 

Reacties

Ajax

gerelateerd