Onana: "Ik wilde verlengen, maar Ajax bood de helft aan salaris"

15 maart 2022, 08:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter staat doelman André Onana plotseling weer onder de Ajax-lat. Onana vertrekt komende zomer bij Ajax en leek dus niet meer te kunnen rekenen op speeltijd. In een openhartig interview met De Telegraaf legt de Kameroener uit hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Allereerst vertelt hij dat de reactie van het publiek hem pijn heeft gedaan. "Vooral omdat de meeste supporters de waarheid niet kennen. Dat ik geen overeenstemming heb bereikt, betekent niet dat ik niet van de club hou en heel mijn hart geef." Vervolgens legt Onana uit wat de waarheid dan wel precies is. "Ik wilde in 2019 én tijdens mijn dopingschorsing mijn contract verlengen."

"Tijdens mijn schorsing hebben we vijf of zes gesprekken gevoerd. We konden geen overeenstemming bereiken over mijn salaris. Ajax bood de helft van mijn salaris tijdens mijn schorsing, maar dat was niet het enige dat me niet beviel. Het was accepteren of niet." Onana geeft aan dat Ajax vervolgens de onderhandelingen stop heeft gezet, terwijl de doelman eigenlijk nog verder wilde praten.

Lees ook: Onana bespreekt vertrek: "Als ik daar nu aan denk

Sinds zijn terugkeer onder de lat, wil het nog niet bepaald vlotten in de Ajax-defensie. Zo is Onana de enige keeper uit de Eredivisie met meer tegengoals (6) dan reddingen (4). Toch wordt hij daar niet onzeker van. "Ik heb me al op dit podium bewezen, ben bij Ajax een van de beste keepers van de wereld geworden en dat geeft me houvast in de wedstrijd tegen Benfica."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen