Van Gaal vindt Koeman juiste opvolger en overweegt vaccinatie-eis

21 maart 2022, 17:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal zou Ronald Koeman de meest geschikte bondscoach van het Nederlands elftal vinden. De huidige oefenmeester van Oranje vertrekt na het WK in Qatar, waardoor de KNVB op zoek moet naar een nieuwe bondscoach. Van Gaal vindt Koeman de juiste man.

"Hij is de enige beschikbare coach met ervaring", legt Van Gaal tijdens de persconferentie uit waarom hij Koeman de juiste opvolger van zichzelf ziet. "Ik heb het zelf tegen de KNVB gezegd. Ik had er inspraak in en ze hebben navraag gedaan bij mij. Ik vind het zeer verstandig dat ze met hem gaan praten. Hij zou denk ik een goede opvolger zijn."

Lees ook: Van Gaal haalt uit naar FIFA na Qatar-keuze: "Het is bullshit"

Koeman stond tussen 2018 en 2020 al succesvol aan het roer bij het Nederlands elftal, maar koos anderhalf jaar geleden voor een overstap naar zijn droomclub FC Barcelona. Sinds eind vorig jaar zit de oefenmeester zonder werk nadat hij werd ontslagen.

Tijdens de persconferentie stond Van Gaal tevens stil bij de vaccinatiekwestie. "Ik heb altijd al gezegd dat spelers geen bedreiging moeten vormen voor de gezondheid van ploeggenoten", aldus de bondscoach. "Nu hebben we de omikronvariant, die is minder ziekmakend. Ik kan niet in de toekomst kijken, misschien komt er wel een nieuwe variant. Als er een nieuw virus zou komen, betekent niet gevaccineerd dat je niet in mijn selectie zit." Voorlopig hoeft niemand bij Oranje zich volgens Van Gaal zorgen te maken. "Momenteel is iedereen gevaccineerd of heeft het opgelopen. Experts zeggen mij dat het voorbij is, dus daar ga ik vanuit."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen