RKC houdt Feyenoord op gelijkspel in doelpuntrijk benefietduel

23 maart 2022, 19:50   Bijgewerkt: 23 maart 2022, 20:01

Feyenoord heeft woensdagavond in de eigen Kuip met 3-3 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. De ploegen stonden tegenover elkaar in een benefietwedstrijd, waarvan de opbrengsten zullen worden gebruikt om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Beide ploegen traden niet met de sterkste elf aan, al stonden er toch de nodige bekende gezichten aan de aftrap. De aanwezige Feyenoord-supporters kregen daarnaast de afgelopen week aangetrokken doelman Valentin Cojocaru voor het eerst aan het werk te zien. De Roemeen incasseerde in het laatste kwartier van de eerste helft twee tegentreffers van Iliass Bel Hassani en Roy Kuijpers.

Iets daarvoor had Bryan Linssen namens de thuisploeg de score geopend en ook aan het begin van de tweede helft was hij trefzeker. De aanwezige verslaggevers ESPN wisten te melden dat de aanvaller - vandaag linksbuiten - erg gretig was en beslist negentig minuten wilde spelen. Dat deed hij ook, maar verder dan zijn twee doelpunten kwam hij in de tweede helft niet meer.

Waar Feyenoord steeds meer jeugdspelers binnen de lijnen bracht, was het de negentienjarige Noah Naujoks die de wedstrijd leek te beslissen. De middenvelder van Feyenoord Onder 21 maakte in de zestien een goede actie en passeerde vervolgens doelman Joel Pereira in de verre hoek. Het leek de winnende treffer, maar in de slotminuut sloeg RKC toch nog toe. Melle Meulensteen bepaalde de eindstand op 3-3.