Bondscoach Wales onder de indruk van Van Gaal: "Een legende"

8 juni 2022, 09:03

Rob Page is overduidelijk fan van collega-bondscoach Louis van Gaal. De oefenmeester van Wales, die het woensdagavond opneemt tegen het Nederlands elftal, sprak op de voorbereidende persconferentie lovende woorden over de ervaren coach.

Page bekeek ter voorbereiding op de Nations League-ontmoeting met het Nederlands elftal beelden van het duel met België, waarin Oranje met 1-4 te sterk was. "Ik was diep onder de indruk", vertelde Page op de persconferentie. "Van Gaal heeft het Nederlands elftal nog sterker gemaakt sinds zijn terugkeer. Hij is een absolute legende, een fantastische coach."

Waar Page zijn uitspraken op baseert? "Dat zie je aan zijn prestaties in het verleden, maar ook aan wat hij nu heeft bereikt." Van Gaal werkte onder meer succesvol bij Ajax, Bayern München, AZ en het Nederlands elftal. Ook stond hij onder contract bij FC Barcelona en Manchester United. Bij die laatste club kondigde Van Gaal zijn pensioen aan, maar een klus bij Oranje nam hij aan.

Dankzij een 1-0 overwinning op Oekraïne bereikte Wales voor de eerste keer in 64 jaar het wereldkampioenschap. "Dat hebben we uiteraard gevierd", aldus Page. "Maar juist wedstrijden tegen het Nederlands elftal zijn voor ons belangrijk om op het WK-niveau te komen. We willen dat onze jongere spelers ervaring krijgen met het spelen van dit soort wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen