AZ naar San Marino of Bosnië in tweede voorronde Conference League

15 juni 2022, 13:29   Bijgewerkt: 15 juni 2022, 13:35

AZ neemt het in de tweede voorronde van de UEFA Conference League op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen SP Tre Penne en FK Tuzla City. Dat heeft de loting van woensdagmiddag uitgewezen. 

AZ moest in het afgelopen seizoen flink aan de bak om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Uiteindelijk veroverde de ploeg van Pascal Jansen pas in de finale van de play-offs een startbewijs voor de voorrondes van de UEFA Conference League. Na de 2-1 nederlaag tegen Vitesse in de heenwedstrijd, werd er op eigen veld met overtuigende cijfers gewonnen: 6-1. Daardoor mogen Jansen en zijn manschappen zich dus opmaken voor de voorrondes van het derde Europese toernooi, om te beginnen met de tweede voorronde. 

Daarin staat een ontmoeting met SP Tre Penne (San Marino) of FK Tuzla (Bosnië en Herzegovina) op het programma. SP Tre Penne is de nummer twee van San Marino in het afgelopen seizoen. FK Tuzla eindigde op de tweede plek in Bosnië en Herzegovina, op liefst 27 punten achterstand van de nummer één. Op 14 juli weet AZ welke club de tegenstander is in de tweede voorronde. De Alkmaarders komen op 21 juli voor het eerst in actie. De return wordt een week later gespeeld. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen