Opmerkelijke suggestie Oranje: "Stel Ihattaren begint spectaculair"

16 juni 2022, 08:01

Een opmerkelijke suggestie voor bondscoach Louis van Gaal: houd Mo Ihattaren in de gaten. De buitenspeler van Ajax was ooit een revelatie bij PSV en koos voor het Nederlands elftal. Nu hij op de weg terug lijkt en zich komend seizoen kan laten zien in Amsterdam, gloort er dan mogelijk een oproep voor Oranje?

Dat schrijft Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels althans. 'Een pure rechtsbuiten is-ie niet, maar hij kan er wél spelen. Ihattaren toonde zichzelf deze week op sociale media, superafgetraind. Stel: hij begint spectaculair aan het seizoen bij Ajax, dan zal Van Gaal ook nog afwegen: is het een jongen die een groep energie geeft, of gaat hij erbij op een WK ons energie kosten?', schrijft hij in een opiniestuk. Donyell Malen is volgens hem voorbijgestreefd door Steven Bergwijn.

In het verhaal worden de internationals gewogen: volgens hem kunnen Hans Hateboer en PSV'er Jordan Teze het WK vermoedelijk vergeten, al werd laatstgenoemde wel gesteund door Van Gaal. Ook door de naam van Joël Drommel kan volgens hem een streep, net als die van Myron Boadu. Zijn collega's van De Telegraaf komen tot dezelfde conclusie, maar wijzen ook Mitchell Bakker en Jerdy Schouten af.

'De speler van Bologna is misschien wel de sensatie van de afgelopen twee seizoenen en speelde bij zijn debuut in Wales verdienstelijk. De opmerking van Van Gaal voor Nederland-Wales sprak echter boekdelen', doelde de ochtendkrant op de uitspraak dat Schouten in beeld komt bij blessures. Met dat laatste heeft Arnaut Danjuma veelvuldig te maken en dat spreekt niet in zijn voordeel. Voetbal International nam hem zelfs op in het lijstje van 'verliezers in het nieuwe systeem', samen met Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt en Georginio Wijnaldum.

Lees ookFosu-Mensah houdt hoop op WK met Oranje: "Ik was heel dichtbij"

Verrassingen Oranje

Zijn er naast Ihattaren nog meer verrassingen die Van Gaal wil proberen? 'Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker', oppert Wijffels, die denkt dat Georginio Wijnaldum en Ryan Gravenberch ook zeker nog in beeld komen bij Van Gaal. En wat te doen met Luuk de Jong, die tweemaal vanwege privéredenen afbelde. 'Hij blijft één van de beste aanvallende koppers van Europa. Nog meer een breekijzer voor een slotfase dan Wout Weghorst.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen