'Ajax kan pechvogel Kudus verkopen: Franse club toont interesse'

8 juli 2022, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax kan Mohammed Kudus verkopen. De middenvelder werd twee jaar geleden met hoge verwachtingen naar Amsterdam gehaald, maar mede door blessures heeft hij nooit een onuitwisbare indruk kunnen maken in de Johan Cruijff ArenA. OGC Nice biedt mogelijk een uitweg voor de voetballer.

L'Équipe meldt dat de Franse nummer vijf van afgelopen seizoen in Kudus een serieuze aanwinst ziet voor de ploeg. De club zou nog geen bod hebben neergelegd in de Nederlandse hoofdstad, maar dat kan een kwestie van tijd zijn aangezien de club echt geïnteresseerd is in de middenvelder. Nice moet met meerdere miljoenen komen om een akkoord te krijgen van de Amsterdammers.

Ajax betaalde twee jaar geleden negen miljoen euro aan Nordsjaelland voor de speler, die voortvarend begon. In zijn eerste weken maakte hij indruk, maar door blessures stokte zijn ontwikkeling. Afgelopen seizoen gaf Erik ten Hag hem meerdere kansen toen hij weer helemaal fit was, maar de topvorm werd niet bereikt. Desondanks kunnen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar inzetten op een paar miljoen euro. Kudus ligt nog drie jaar vast en is nog altijd maar 21 jaar.

In twee seizoenen kwam hij bij elkaar tot 42 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde en vier keer de aangever was bij een treffer. De middenvelder kan in het zuiden van Frankrijk ploeggenoot worden van Calvin Stengs en Pablo Rosario. Justin Kluivert speelde afgelopen seizoen ook voor de Fransen, maar zijn verhuurperiode is inmiddels voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog een jaar behouden en dan kan je erna altijd nog kijken.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien wat als lijnentrekker of voor in de kantine 😀😀, samen met blind want die wordt er ook niet beter op.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me niet handig na het vertrek van Gravenberch. Heb nog steeds wel het idee dat Kudus een toekomst heeft in Amsterdam.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen