'Feyenoord komt koopoptie van tien miljoen euro overeen'

21 juli 2022, 09:37

Feyenoord heeft Sebastian Szymanski bijna binnen. De 23-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Dinamo Moskou, inclusief een optie tot koop. Willen de Rotterdammers na dit seizoen door met Szymanski, dan zullen zij het eigen transferrecord moeten breken.

De hoogte van de koopoptie is namelijk bekend bij Poolse media. Feyenoord zal tien miljoen euro moeten neertellen om Szymanski definitief over te nemen van Dinamo Moskou. Marcos Senesi (zeven miljoen euro) en Danko Lazovic (zeven miljoen euro) zijn op dit moment de duurste aankopen in de geschiedenis van Feyenoord.

Met Szymanski haalt Feyenoord een speler binnen die in een normale situatie waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn geweest. De Poolse middenvelder kan Dinamo Moskou vanwege de oorlog Oekraïne echter tijdelijk verlaten. Buitenlandse spelers in de Russische competitie mogen van de FIFA hun contract tijdelijk opschorten en elders aan de slag.

Bij Feyenoord wordt Szymanski de opvolger van Guus Til, die ervoor koos zijn loopbaan voort te zetten bij PSV. De verwachting is dat de Poolse middenvelder nog deze week zijn handtekening zet in Rotterdam. Hij wordt na Danilo Pereira, Mats Wieffer, Mohamed Taabouni en Javairô Dilrosun de vijfde zomeraanwinst van Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die transferrecords zullen alleen maar verbroken worden bij iedere club. De prijzen slaan echt nergens meer op tegenwoordig.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed bezig!.

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mag hopen dat Feyenoord geleerd heeft van de situatie met Dessers. Dat deze Szymanski niet de hoofdprijs gaat vragen aan salaris. Niet bedoeld als sneer naar Dessers want het is zijn goed recht om te vragen wat hij wil al was zijn liefdesverklaringen naar de club misschien niet heel handig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen