'Salariseisen staan transfer Wijnaldum vooralsnog in de weg'

2 augustus 2022 – Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Georginio Wijnaldum deze zomer naar AS Roma verhuist. De middenvelder is in beeld om de Italiaanse club te versterken en zelf weer aan spelen toe te komen, maar de partijen zijn er nog niet uit. Het forse salaris van de Oranje-international zouden een probleem vormen.

'Salariseisen staan transfer Wijnaldum vooralsnog in de weg'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schreef het Franse Le Parisien dinsdag. De clubs zouden het volgens Foot Mercato wel al zo goed als eens zijn over de deal. Afgesproken is dat Roma Wijnaldum huurt van Paris Saint-Germain, waarbij een koopclausule in de overeenkomst wordt opgenomen. Als Wijnaldum tot het afgesproken aantal optredens komt, is de club van José Mourinho verplicht om hem voor zes miljoen euro over te nemen.

Het laatste obstakel is dus echter het salaris van de 31-jarige Nederlander. In Parijs verdient hij op jaarbasis naar verluidt zo'n tien miljoen euro en Wijnaldum zou geen genoegen willen nemen met minder dan dat. Dat betekent dat de clubs de salariskosten moesten verdelen. Het gehele salaris overnemen is voor Roma sowieso geen optie, omdat de club dat simpelweg niet kan betalen.

Situatie Wijnaldum
Wijnaldum maakte een jaar geleden transfervrij de overstap naar Paris Saint-Germain, maar zijn verblijf daar liep uit op een teleurstelling. De middenvelder kwam nauwelijks in actie en verloor daardoor zelfs zijn plek in Oranje. Een overstap naar bijvoorbeeld AS Roma zou hem - ook gezien het naderende WK - uit die situatie kunnen redden.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd