'Overmars sprak met Blind over transfer naar Antwerp'

5 augustus 2022 – Daley Blind staat op de radar van Antwerp FC. Volgens journalist David van den Broeck van Het Nieuwsblad heeft de club van technisch directeur Marc Overmars deze transferzomer geïnformeerd naar de 32-jarige speler van Ajax.

'Overmars sprak met Blind over transfer naar Antwerp'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Er zou vanuit Antwerpen contact zijn opgenomen met de entourage van Blind. De Belgische club kreeg te horen dat van een transfer pas sprake zou kunnen zijn als de linkspoot zijn basisplaats bij Ajax zou verliezen. Dat is (nog) niet het geval. 'Moeilijk verhaal', voegt Van den Broeck toe.

Blind zou in beeld zijn bij Antwerp voor de balans op het middenveld. Bij Ajax is de Oranje-international op dit moment de linker centrale verdediger, naast Jurriën Timber. Of hij daar de rest van het seizoen gaat spelen, is nog maar de vraag. Ajax trok deze zomer immers de portemonnee voor Calvin Bassey, die niet voor de bank is gehaald.

Alfred Schreuder zou Blind ook kunnen gebruiken als linksback of controlerende middenvelder. Op de linksbackpositie heeft Blind concurrentie van Owen Wijndal, die voor tien miljoen euro overkwam van AZ. Op het middenveld zou Blind op de plek van Edson Álvarez of Kenneth Taylor uit de voeten kunnen.

Ekkelenkamp
Met Jurgen Ekkelenkamp komt er binnen afzienbare tijd een andere Nederlander naar Antwerpen. De club van trainer Mark van Bommel is erin geslaagd de speler van Hertha BSC voor de neus van concurrent Club Brugge weg te kapen. "Er lag een akkoord tussen Hertha BSC en Club Brugge. Maar op zijn gevoel heeft Jurgen toch voor Antwerp gekozen, dat er vervolgens ook uitkwam met Hertha BSC. Het is na een nacht slapen een keuze op gevoel geweest door het verhaal van Marc Overmars en Mark van Bommel. Het is geen geldkwestie", vertelde zaakwaarnemer Mo Sinouh donderdag tegen De Telegraaf.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd