Ajax maakt statement: Kudus mag in principe niet vertrekken

20 augustus 2022, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wil niet meewerken aan het vertrek van Mohammed Kudus. De middenvelder leek op weg naar Everton, maar de Amsterdammers laten de Ghanees in principe niet gaan. Vooralsnog hoeft dat laatste ook niet, want er zou nog geen formeel bod zijn uitgebracht.

In de Engelse media ging het gerucht vrijdag sterk de ronde dat Everton zich zou hebben gemeld voor de diensten van Kudus, die mogelijk eerst gehuurd zou worden en dan permanent de overstap maken naar de Premier League-club. Volgens Ajax klopt die berichtgeving in elk geval niet, want er heeft zich geen club officieel gemeld voor de voetballer.

Dat schrijven Voetbal International en De Telegraaf zaterdag althans. 'Tot op heden heeft zich geen enkele club bij Ajax gemeld voor Mohammed Kudus. Hoeft ook niet, want Amsterdammers willen middenvelder beslist niet kwijt. Vertrek in principe onbespreekbaar', schrijft de ochtendkrant over de situatie van Kudus. Wat er op tafel moet komen om hem eventueel tóch los te weken, is niet bekend. 

Lees ook: Ajax raakt met Kudus volgende speler kwijt aan Premier League

Perspectief Kudus

Kudus maakte in de voorbereiding veel indruk op Alfred Schreuder bij Ajax. De oefenmeester ziet in de Ghanees meer een aanvaller dan een middenvelder, maar wil hem graag behouden voor het komende seizoen. Ondanks zijn sterke start is een basisplaats overigens nog uit beeld, voor de man die in de verloren Johan Cruijff Schaal wel scoorde. Of de aanvallend ingestelde speler zelf liever wil vertrekken of wil blijven, is onduidelijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dacht dat ie al zo goed als verkocht was.. media he...

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De selectie zou ook wel erg dun worden op het middenveld zonder Kudus en ik denk dat er echt genoeg speelminuten voor hem in zitten voor hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen