Pijnlijk: dramatisch record voor Ultee na razendsnel ontslag

22 augustus 2022, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sjors Ultee heeft na zijn bliksemontslag bij Fortuna Sittard een twijfelachtig record in handen. Geen coach in de Eredivisie werd eerder in het seizoen op straat gezet dan de 35-jarige Utrechter. Ultee verloor de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen met de ambitieuze Limburgers.

Ultee staat met zijn ontslag op gelijke hoogte met Alex Pastoor, die in 2013 eveneens na drie wedstrijden werd ontslagen. Een 1-5 nederlaag tegen PEC Zwolle werd de toenmalig trainer van NEC fataal. Er zijn weliswaar coaches geweest die al binnen drie duels zélf hun ontslag indienden, maar nooit moest een coach sneller zijn spullen pakken dan Ultee en Pastoor.

Fortuna beleefde een dramatische start van het nieuwe Eredivisie-seizoen, al was het begin met wedstrijden tegen Ajax en FC Twente niet eenvoudig. Tegen Ajax lukte het Fortuna nog bijna om te stunten, maar de Amsterdammers wonnen met 2-3. Afgelopen weekend ging Fortuna met pijnlijke cijfers onderuit tegen SC Cambuur: de Friezen wonnen met 1-4.

Ultee is sinds 2019 werkzaam als hoofdcoach van Fortuna Sittard. In 2020 was hij enkele maanden technisch directeur, maar na het ontslag van Kevin Hofland nam de jonge coach het stokje weer over. Afgelopen seizoen leidde hij Fortuna op de slotdag naar rechtstreekse handhaving.

Lees ook: Megasnel ontslag: Fortuna Sittard neemt afscheid van Sjors Ultee

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen