AZ betaalt bijna recordbedrag en presenteert nu al winteraankoop

24 augustus 2022, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Djordje Mihailovic. De Amerikaanse middenvelder maakt het seizoen af bij Montreal CF, maar verkast in januari naar Alkmaar. Mihailovic gaat de boeken in als een van de duurste aankopen in de clubgeschiedenis.

Mihailovic heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in Alkmaar. AZ was aanvankelijk in de markt voor Ezequiel Bullaude, maar de Argentijn gaat de overstap maken naar Feyenoord. AZ schakelde daarom door en betaalt circa zes miljoen euro voor de middenvelder. Daarmee komt hij in de buurt van het recordbedrag dat de club betaalde voor Mounir El Hamdaoui (zeven miljoen euro).

"Het is een heel goed gevoel om hier te zijn", zegt de 23-jarige middenvelder op de website van AZ. "Ik denk dat de voetbalfilosofie goed bij me past en AZ is een club waar ik mezelf kan ontwikkelen als speler. Ik weet dat mijn definitieve overstap pas later volgt, maar ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen. Ik vind het geen probleem om het seizoen af te maken bij Montréal, want die club heeft me veel gebracht. Ik wil graag nog iets teruggeven, omdat we een goede kans hebben om iets speciaals neer te zetten."

De zesvoudig international van de Verenigde Staten maakt dit seizoen veel indruk in de Major League Soccer. De middenvelder was in twintig optredens al goed voor zeven doelpunten en vier assists.

Bekijk hier: alle afgeronde transfers in de Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen